jom like :)

Tuesday, November 1, 2011

gatid ? moj bawaj kilab .


assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh . dan selamat sejahtera .disini saye ingin mengumumkan bahawa 6/11 ialah hari raya kurban . jadi saye bagi cuti lah kat hang pa semua . suke tak suke tak suke tak ? hihi ,, bagus bagus . aku pon suke jugak . btw ~ untok pengetahuan korang , minggu ni aku last sekolah . lepasni aku cuti , bosan dok rumah ? jom keluar . nak ? kite pergi jenjalan ke , tengok wayang ke , shopping ke , pergi manemane jelah yang mampu . kalau takmampu tu , korang pikirlah sendiri . 


actually aku memang suke lari dari tajuk . kalau tajuk lari , aku kejarlah . kalau kejar tajuk , keluar peluh . bile keluar peluh , berat badan turun . bile berat badan turun , aku kurus . itu 20 tahun akan datang , insyaAllah baru aku kurus kot . okay dah . stop kerepekan aku ni . back to the topic please ?


"gatid ? moj bawaj kilab " . apekebenda menatang tu ? cube korang terbalik kan perkataan2 tu . ape yang korang dapat ? itulah tajuk sebenarnye . aku ditag oleh si comel kak shazmin .



Rules of the game :

1. You must post these rules.

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3. Answer the question the tagger set for you in their post. And create another eleven new questions for the people you tagged to answer.

4. You have to choose eleven people to tag and link them on the post.


5. Go to their page and tell them you have tag HIM/HER.

6. No tag back !


         11 things about me .

1 . my full name is nurfadzlina binti abdullah .
2 . disebabkan macam susah je sebut name aku tu , panggil aku fafa je . kan suwitt gitu . #aku memang kuat perasan .

3 . umur aku sekarang masih 15 tahun tapi dah nak masuk 16 dah . tahun depan aku 17 kayh . aku takut woahh ! serius takut . aku takut SPM dan aku takut akan tinggalkan sekolah ni :(

4 . aku ni memang suke kan kucing . pencinta kucing tau .

5 . aku ni garang tau . #sebenarnye .

6 . aku suke senyum , takkirelah kat sape pon . kat musuh aku pon boleh . #ade musuh ke ? ade kot .

7 . aku ni pemalas lah . korang taktau ke ? aku orang paling malas dalam dunia tau .

8 . aku suke cakap . banyak sangat cakap . tapi bile aku bercakap , orang ketawa . taktaulah bile mase aku jadi pelawak . kalau lawak sangat , aku pergi mendaftar kat raja lawak tu ha .

9 . aku penyayang kot . #takpon . kate garang , mane boleh sayang2 ni .

10 . aku sayang kawan2 aku . kawan fb pon boleh . semua kawan2 fb aku  terutama kak imaa , kak sara . kawan2 real aku , kak syida , kak ain , kak nureen . aku sayang gilak kat dyeorang . #aku ade album gambar2 kak imaa dengan kak sara tau . shuhh ! diam2 tau . kak imaa comel gile . kak sara pon . suwitt lah mereka ni :D

11 . saye ade mak yang penyayang , amek berat . jangan jeles . mungkin ade antare korang yang mak korang busy gile .



     11 question from miss shazmin :


1 . kuasa supernormal yang kamu inginkan ?


2.ape perasaan korang kalau kawan baek sendiri confess suke kat korang?


3.sape lg garang,mak ke abah?


4.kalau honeymoon nanti nak pegi mne ?


5.nak berapa org anak bila dh kawen nanti ?


6.movie apa yang paling korang suka tgk? tgk berkali2 pun tak jemu.


7.describe bf/gf korang tu cmne orangnyer.


8.mengaku dgn aku cepat! pernah crush dgn classmate tak? haha .


9.sejak umur berapa dh gatai2 mula berkapel?


10.korang rase aku neh comel tak? haha.


11.spongebob dengan cat dog,pilih mana?




     the answers :


1 . kuasa supernormal yang aku inginkan ialah kuat . supaya aku dapat mempertahankan diri bile perlu .


2 . kalau kawan baik aku confess suke kat aku ?  tengok keadaan . kalau time tu aku tengah belajar lagi . memang aku reject lah .


3 . rasenye bapak aku lagi garang kot .


4 . kalau honeymoon ? hurmm , takterfikir lagi lah .


5 . anak berape orang ? aku ade terbace satu artikle , kalau seorang isteri memberi suaminye 10 orang anak , dijamin bahawa isteri itu akan masuk syurga . aku nak 10 lah cenggitu . larat ke ?


6 . movie ape eh ? banyak sangat movie nye . bagi aku , tengok cite sekali lagi kot .


7 . soal girlprenn boypreng ni tak pikir lagi lah . tak minat gue .


8 . pernah lah .


9 . belum pernah lagi . lepas umur 40 lah .


10 . comel gile lah . adoi akak ni , buat2 tanye pulak .


11 . aku pilih spongebob . sebab , dijalani kehidupan dia dengan tenang walaupon masalah yang dia hadapi sangat besar . im trying to be like that :D


    
        11 questions from me : 


1 . anda lagi suka pakai shawal atau pakai tudung bawal ? atau kedua-duanya sekali ?


2 . anda suke bace novel tak ? novel yang macam mane tu ?


3 . sape yang bagi nama kepade anda ?


4 . subjek kegemaran anda ape ?


5 . selain kaum kerabat , sape yang anda sayang ?


6 . sape bestfriend anda ?


7 . anda ni seorang yang macam mana ?


8 . nak nombor phone boleh ? #ni paling mengarut .


9 . pada pandangan anda , saye ni jenis yang macam mane ?


10 . warna kegemaran anda ?


11 . antare negro dengan saye , sape lagi putih ? #saye dah gelap . lagi gelap dari negro .


orang2 yang ditag ialah :


1 . kak syida :)


2 . kak imaa :)


3 . kak sara :)


4 . adek yaya :)


5 . kak anyss


6 . adek mya


7 . lebeli syaza


8 . adek jaja


9 . kak ain


10 . adek she fa


11 . lebeli nadiah

kepade sesiape yang terpilih tu , jawablah ye :D





sayang ariz sayang ariz . thank bace . like tau :)

cerita benar . kau like ? aku sayang kau . kau benci ? kau boleh berhenti bace blog ni . terima kasih lah sayang <3 <3 <3